Nyitvatartás

Kizárólag időpont egyeztetés alapján történik.

Bejelentkezés

06 20 955 1005

GAC technológia

A GAC (Geometry avoid Cervix) technológiának köszönhetően nincs „nyakcsigolya árnyék”, ezáltal a metszőfogak területe is értékelhető!

Míg a konkurens panorámaröntgen gyártók dózisnöveléssel, vagy a forgási sebesség csökken-tésével próbálják megoldani a kritikus terület beolvasását, addig a Vatech sajátos felvételkészítési geometriájának köszönhetően nem ad sugarat a nyakcsigolya területre.

Ennek az egyedülálló technikának a segítségével készítjük a legjobb minőségű panorámaröntgen felvételeket!

A pontos diagnózis érdekében, a szakszerű fogászati ellátás első lépése a röntgenfelvétel készítése. A Gyenes Medical Centerben a fogászati kezelések alapját képező hagyományos röntgenfelvételeket is digitális technológiával készítjük.

Az így készült panoráma, kis-fog, stb. felvételek összehasonlíthatatlanul szebb, részletgazdagabb, pontosabb képet adnak a régebbi analóg, filmelőhívásos technológiával készült társaiknál.

A röntgenfelvételek nagyíthatóak, forgathatóak, a kontraszt is állítható, nagyon sok előnnyel rendelkezik a hagyományos felvételekkel szemben.

A panoráma röntgen által kimutathatók a rejtett fogszuvasodások, melyek szabad szemmel még nem láthatók, valamint a régebbi fogtömés hibák is azonnal láthatóvá válnak.

A gyulladásos gócok és ciszták keresésekor, valamint a csontsorvadás és a fogínysorvadás állapotfelmérésekor is nagy segítséget nyújt a panoráma röntgen, mivel ezeket az állapotokat tisztán láthatóvá teszi. Sok esetben a fogínyvérzés oka, valamint az arcüreg gyulladásos állapota, valamint ezeknek az oka is sokkal könnyebben feltárható a panoráma röntgen felvétele által.

A fogszabályozás tervezési folyamatában a panoráma röntgen egyértelműen szükséges, hiszen a ki nem nőtt, illetve betört fogakat, valamint a bölcsességfogak elhelyezkedését is tisztán lehet látni, és ez nagymértékben megkönnyíti a fogszabályozás tervezését.

Nem ritka eset, hogy egy-egy elváltozás vagy rendellenesség hagyományos szájüregi vizsgálattal nem diagnosztizálható, ám ma már ez sem jelent problémát, hiszen a panoráma röntgen révén teljes mértékben láthatók a rejtett szájüregi képletek is.

Rendkívül fontos előnye a digitális technológiával készülő felvételeknek, hogy a sugárterhelés az átlagos röntgenképekhez viszonyítva a töredékére csökken!

Filmes panoráma felvétel: 26 µSv

Digitális technológiával készült felvétel: 4,7-14,9 µSv

A felvételek készítése alatt:

Sugárvédelmi előírásoknak megfelelően karbantartott vadonatúj készülékeket használunk
megfelelő védőfelszereléseket alkalmazunk.
A felvételeknek digitális formában való tárolása nagyban megkönnyíti a fog és szájbetegségek követését, ami rendkívül fontos a prognózis, valamint a terápia szempontjából. Fontos szempont továbbá, hogy ez által elkerülhető a filmelőhívásos technológiával járó veszélyes hulladékképződés, környezetszennyezés.

A Gyenes Medical Centerben digitális technológiával elkészült felvételét CD lemezre kiírva kapja meg.

Felvételeinket a csúcstechnológiát képviselő Vatech PaX-400C géppel készítjük.

Árak

Panoráma röntgen felvétel: 5.500 Ft
Teleröntgen felvétel: 6.500 Ft

Orál panoráma röntgen

Panoráma röntgen felvétellel látható a fogak helyzete az állkapocscsont (fogmeder, foggyökér) és a mandibuláris ízület. Ez a leggyakrabban használt felvétel.

Teleröntgen

Fogszabályozás előtt szükséges a teleröntgen és az orál panoráma röntgen elkészítése.